Wie zijn wij? Even voorstellen...

Wim Bergs en Loes Mulders-Bergs leiden sinds 2006 het bedrijf dat zij hebben overgenomen van hun ouders. Wim houdt zich hoofdzakelijk bezig met verkoop, klantencontact, de klimaatbeheersing, de groeiprocessen in de kassen, de techniek en de inkoop van stekhout. Loes houdt zich bezig met financiën, planning, administratie en personeelszaken. Daarnaast bedient Loes de buitenlandse klanten en relaties. Samen met hun medewerkers staan ze achter hun prachtige product en delen hun passie voor lavendel en zovele andere plantensoorten.

Ons bedrijf

Van oorsprong is ons bedrijf een echt familiebedrijf. Sinds 2000 hebben wij ons volledig gespecialiseerd in het vermeerderen van Lavendel. Daarnaast vermeerderen wij Sierheesters, en vele andere planten. Inmiddels hebben wij meer dan 90 soorten Lavendel en er komen nog steeds nieuwe soorten bij.

Wij werken uitsluitend in opdracht. De minimale bestelling per soort is 2.500 stuks. Afhankelijk van soort, aantal en de beschikbaarheid van voldoende stekhout hebben we tussen de 3 tot 12 maanden nodig om de bestelling te kunnen uitvoeren. Het is bij ons mogelijk om het hele jaar door opdrachten te plaatsen. Diverse soorten kunnen we jaarrond leveren. Onze klanten maken hun wensen kenbaar en wij bieden hen een prijsopgave èn product op maat. De prijsopgave is afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • welke tray de klant kiest
  • aantal stekken per plug
  • tijdstip van uitleveren
  • gewenste teelttechnische maatregelen
  • aantallen per soort
  • ordergrootte

Ons bedrijf beschikt over diverse bewortelings- en afhardruimtes. Wij produceren jaarlijks tussen de 12 en 16 miljoen stekken. De stekken worden grotendeels van onze eigen moederplanten gestekt maar wij kopen ook stekhout in bij een stekhoutleverancier. Daarnaast is het ook mogelijk dat de klant zijn eigen materiaal aanlevert. De stekken worden nadat ze in de trays gestoken zijn, in de bewortelingskassen op de grond geplaatst. Optimale klimatologische omstandigheden en een speciale benevelingtechniek zorgen ervoor dat er een kwalitatief hoogwaardige stek kan wortelen. Eenmaal geworteld groeien de plantjes verder in de afhardkassen. Doordat de plantjes op de grond staan kunnen wij gebruik maken van een uniek eb- en vloedsysteem waarmee de jonge plantjes bewaterd en bemest worden. Tijdens dit proces vindt er continu controle plaats en informeren wij indien gewenst de klant over de vorderingen van het groeiproces. Daarbij vindt er ook altijd afstemming plaats over het moment van levering.

Stekbedrijf Bergs B.V levert zowel in Nederland als door heel Europa.
Alle leveringen zijn af kwekerij Heythuysen, Nederland.

Neem gerust contact met ons op via:

telefoon:+31 (0)475 49 86 00
mail:info@bergs.nl